Foto: anekoho - stock.adobe.com

Workation i Bangkok

Thailand

Året runt

14 - 90+ dagar

Från 19 700 per person

Karta Bangkok

Bangkok är en hub i Asien både när det gäller transport och business. Staden har en stor andel ”expats”, fastboende utlänningar som bor och arbetar i staden, samt många digitala nomader som tillbringar allt från några dagar till flera månader här.

Bangkok har ett oförtjänt dåligt rykte som en stor och kaotisk stad och många gör det felet att de lämnar staden så fort som möjligt. Lär man känna Bangkok lite bättre inser man snart att det är stor skillnad på de olika stadsdelarna och det finns nästan obegränsat med aktiviteter man kan göra på fritiden.

Bangkok.
Wat Arun-templet vid Chao Praya floden i Bangkok.
Foto: nukul2533 – stock.adobe.com

Thailands huvudstad har något för varje smak och intresse, från tempel till marknader och köpcenter, museer, palats, uteliv och kultur. För att inte tala om ett otroligt välsmakande kök och just mat kan du köpa överallt. 

Bangkok är dessutom en perfekt bas om du vill utforska andra delar av landet. Speciellt om man vill jobba i  Bangkok och göra sightseeing på helgerna. De flesta orter i Thailand ligger max en dryg timmes flygresa bort, flygbiljetter är överkomliga i pris och avgångarna många. 

Tips: Gör en cykeltur i ett av Bangkoks grönområden. Både Bang Krachao och Koh Kret är utmärkta dagsturer på en lördag eller söndag. 

Bangkok.
Besök en av Bangkoks flytande marknader.
Foto: day2505 – stock.adobe.com

Rekommenderad coworking i Bangkok

Bangkok är ett mecka för coworking-kontor och det finns många att välja mellan över hela staden. När man har bestämt sig för i vilken del av staden man vill bo, så bör man välja ett coworking-kontor i närheten. Bangkok är en stor och hektisk stad, och det är knappas någon som tycker det är kul att stå som packade sillar medan man spenderar onödig tid på att pendla till ett coworking-kontor på andra sidan av staden. 

Vi rekommenderar coworking-kontoret The Work Loft, där vi har arbetat flera gånger. En av de största fördelarna med kontoret är läget, då det är lätt att ta sig hit med kollektivtransport. Work Loft ligger centralt placerat i Silom, nära BTS stationen Sala Daeng (skytrain), MRT stationen Silom (metro) och Lumpiniparken. På Work Loft arbetar en mix av lokala, «expats» och digitala nomader, och flera av de fastboende hyr privata kontor. 

Work Loft har en snabb och stabil internetanslutning, bra kontorsstolar, skrivbord med strömuttag samt en väl fungerande luftkonditionering. Detta kontor har ett eget kombinerat café och bar med diverse drycker och bakverk, samt en utomhusterrass dit man kan gå om man behöver en paus under dagen. I närområdet finns dessutom många restauranger att välja mellan, samt en stor internationell matvarubutik om man vill köpa frukost eller lunch och ta med till kontoret.

Rekommenderat hotell i Bangkok

Banyan Tree Bangkok är ett femstjärnigt urbant hotell i hjärtat av Bangkok med egen SPA-avdelning och flera restauranger. På översta våningsplanet finns både Sky Garden och Moon Bar (rooftop) där du kan njuta av kalla drycker efter avslutad arbetsdag med praktfull utsikt över staden. Från hotellet tar det ca 10 minuter att gå till coworking-kontoret. 

Banyan Tree Bangkok
Banyan Tree Bangkok
Banyan Tree Bangkok
Banyan Tree Bangkok
Banyan Tree Bangkok
Banyan Tree Bangkok

Prisexempel till Bangkok

Prisexempel för två veckors workation inklusive flyg, övernattning på 5-stjärnigt hotell och medlemskap på ett coworking-kontor.

Twin/dubbelrum:
Från 19 700 kr per person.

Enkelrum:
Från 25 700 kr per person.

Priset inkluderar:

  • Flyg Stockholm – Bangkok t/r i ekonomiklass
  • 14 nätter på Banyan Tree Bangkok (5*) inkl. frukost.
  • 14 dagars medlemskap på ett coworking-kontor.
  • Transfer flygplats- hotell t/r i privat bil

Vill du bara ha semester? Läs om Tropisk storstadssemester i Bangkok på privatetravellab.se.

Obs! Förslaget är endast ett prisexempel.

Kontakta oss för att diskutera vad du önskar, både vad gäller hotellstandard och reslängd, så att vi kan ta fram ett förslag som passar just dig och din budget. Kom ihåg att du kan kombinera jobb och semester, t ex. jobba de två första veckorna och ha semester den sista.

Är man på workation så är det praktiskt att bo i Siam området, längs Sukhumvit Road eller i Silom/Sathon-distriktet, speciellt om man inte känner till staden så bra. Dessa områden är alla bra utgångspunkt för att lära känna Bangkok, då det är enkelt att ta sig runt, och det finns många coworking-kontor att välja mellan. Bangkok har ett otroligt stort och varierat utbud av hotell och övernattningsmöjligheter i alla priskategorier och det är i slutändan pris och önskade faciliteter som avgör var du kommer att bo. Är det ett krav med pool? Träningscenter? Kokmöjligheter så att man kan laga lite mat själv? Valen är oändliga.

Få en offert på en workation

Sänd oss dina önskemål. Vi kontaktar dig sedan för att planera din nästa workation.

Få et tilbud

Genom att skicka in detta formulär godkänner du våran personuppgiftspolicy.

Flera workations

Kontakta oss för att planera din nästa workation.