Foto: R.M. Nunes - stock.adobe.com

Workation i Chiang Mai

Thailand

April - januari

14 - 90+ dagar

Från 17 600 per person

Karta Chiang Mai

Chiang Mai är ett av de mest populära platserna för workation och ”remote working” i Asien. En av anledningarna att den är så populär är den låga prisnivån, här är det rimligt att både bo, äta och leva.

Tack vare många besökare finns det också många jobbvänliga caféer och ett stort utbud av coworking-kontor. I Chiang Mai är det lätt att träffa andra likasinnade. 

Chiang Mai ligger i  norra Thailand, en timmes flygresa eller cirka 11 timmar med tåg från Bangkok. Staden har ca 200 000 invånare och är en lugn och avslappnad stad. Med över 300 tempel i och runt staden har du kommit till rätt plats om du vill fördjupa dig i Thailands kultur. Flera av templen ligger i den gamla stadsdelen, medan andra ligger spektakulärt placerade på kullarna utanför staden. Det är ett måste att besöka ett urval av dessa för att beundra arkitekturen och för att få en inblick i lokalbefolkningens och munkarnas vardagsliv. 

Chiang Mai.
Royal Flora Ratchaphruek Park i Chiang Mai.
Foto: SeanPavonePhoto – stock.adobe.com

Var du väljer att bo i Chiang Mai kommer an på i vilka omgivningar du trivs bäst i. Du kan bo i gamla stan, där tempot är lugnare och omgivningarna mer traditionella. Många digitala nomader föredrar att bo i Nimman, som är en modern och trendig stadsdel med ett stort utbud av restauranger, barer, shopping, caféer och coworking-kontor. 

Vi rekommenderar för övrigt att du inte förlägger en workation till Chiang Mai från slutet av januari och till april pga. mycket dålig luftkvalitet. Perioden är känd som ”Burning Season”, när bönderna bränner grödor i området runt staden. Välj hellre en ö i södra Thailand i denna tidsperiod, och kom till Chiang Mai andra delar av året. 

Tips: Kombinera en workation i Chiang Mai med öliv på Koh Lanta i söder.

Rekommenderad coworking i Chiang Mai

Hub 53 Coworking & Coliving Space är ett socialt och trevligt coworking-kontor med ett stort utbud av faciliteter. Det ligger ca 8 minuters promenad från Nimman Road och Maya Mall. Här kan du låta dig inspireras av omgivningarna och dina kollegor, samtidigt som du är produktiv. Här finns också privata kontor om man vill ta med hela teamet på en workation.

Faciliteterna inkluderar Skype-rum, ergonomiska kontorsstolar, höghastighetsinternet, printer (mot betalning), scanner, projektor, whiteboard, massagestolar, avkopplingszoner, vilorum, espressomaskin och kök med snacks och dricka. Du kan hyra en PC skärm mot ett tillägg.

Rekommenderat hotell i Chiang Mai

U Nimman Chiang Mai är ett 5-stjärnigt hotell endast några få minuter från centrum och under en kilometer från coworking-kontoret Hub 53. Hotellet har egen bar och restaurang som är öppen hela dagen, en pool och en idyllisk trädgård för hotellets gäster. Det är en arkitektonisk pärla med en grön oas, där du blir väl omhändertagen av personalen, och äter frukost (inkluderat) när du själv vill under dagen.

Prisexempel till Chiang Mai

Prisexempel för två veckors workation inklusive flyg, övernattning på 5-stjärnigt hotell och medlemskap på ett coworking-kontor.

Twin/dubbelrum:
Från 17 600 kr per person.

Enkelrum:
Från 24 600 kr per person.

Priset inkluderar:

  • Flyg Stockholm – Chiang Mai t/r i ekonomiklass
  • 14 nätter på U Nimman Chiang Mai (5*) inkl. frukost.
  • 14 dagars medlemskap på ett coworking-kontor.
  • Transfer flygplats – hotell t/r i privat bil

Obs! Förslaget är endast ett prisexempel.

 I Chiang Mai finns många övernattningsalternativ. Du kan välja att bo på själva coworking-kontoret (enkelt rum med säng, bad mm), eller så har vi ett utbud av hotell av 3-, 4- och 5-stjärnors standard.

Kontakta oss för att diskutera vad du önskar av både standard och belägenhet, så att vi kan hitta ett övernattningsalternativ som passar just dig.

Få en offert på en workation

Sänd oss dina önskemål. Vi kontaktar dig sedan för att planera din nästa workation.

Få et tilbud

Genom att skicka in detta formulär godkänner du våran personuppgiftspolicy.

Flera workations

Kontakta oss för att planera din nästa workation.