Foto: jangnhut - stock.adobe.com

Workation i Ho Chi Minh City

Vietnam

Året runt

14 - 90+ dagar

Från 22 600 per person

Karta Ho Chi Minh City

Skyskrapor och teknikföretag dyker upp över hela Ho Chi Minh City (tidigare Saigon), och fler och fler digitala nomader vänder blicken mot staden. Medan huvudstaden Hanoi i norr är en traditionell stad, är Ho Chi Minh City dess raka motsats. Under uppbyggnad är bland annat Saigon Silicon City, ett innovativt stadsområde som kommer att bli Vietnams första tech-hub. 

För besökare som vill ha Ho Chi Minh City (HCMC) som bas för några veckor eller månader, så har staden mycket att erbjuda. Med härlig gatumat, prisvärt boende, hippa caféer och snabbt internet är detta en utmärkt bas för dig som vill bo i en stad som aldrig sover.  

HCMC är en hektisk storstad med frenetisk trafik, det är faktiskt en konst att gå över gatan här. Men staden har sin egen energi som lätt smittar och gör detta till en favorit bland expats och digitala nomader.

Ho Chi Minh City.
Vinh Nghiem Pagoda.
Foto: romanslavik.com – stock.adobe.com

Om du behöver en avkopplande miljö på helgerna är Mekongdeltat inte långt borta. Detsamma gäller ön  Phu Quoc, som ligger en halvtimmes flygresa söderut. En perfekt weekendtur om stränder, strandbarer och nationalparker är det du saknar. HCMC har annars flygförbindelser med alla asiatiska storstäder, och det är lätt att ta en weekendresa till  exempelvis Bangkok, Kuala Lumpur, Singapore, eller till andra platser i Vietnam. 

Lokala transporter med Uber och Grab är lätta, prisvärda och mycket utbredda, och det enklaste sättet att ta sig runt. Ofta är dessa också billigare än traditionella taxibilar. För lite mer action kan du också hoppa på en av de många motorcykel-taxin. 

Rekommenderad coworking i Ho Chi Minh City

Coworkingkontor i HCMC är populära bland lokala frilansare och du kommer därför förmodligen att upptäcka att lokalbefolkningen är i majoritet på kontoren. Vår favorit är, The Hive Thao Dien, ligger i det trendiga Thao Dien-distriktet som har en europeisk känsla. Många digitala nomader, expats och frilansare håller till här.

The Hive Thao Dien är ett stilfullt designat coworking-kontor med flexibla och fasta skrivbord, privata kontor och mötesrum. Gratis kaffe, sociala evenemang, Skype-rum och tillgång till en skrivare är bara några av faciliteterna på The Hive. De har även en takterrass med fin utsikt över staden, en trevlig plats för en paus eller för att lära känna andra coworkers.

Rekommenderat hotell i Ho Chi Minh City

Somerset Ho Chi Minh City är ett lägenhetskomplex med pool, lounge och träningscenter. Detta är ett favoritställe att bo på för en workation, där du kan räkna med att lära känna nya människor som har rest hit i samma ärende. Till coworking-kontoret The Hive Saigon (Thao Dien) är det ca 5 kilometer, som tar 10 minuter med taxi.

Prisexempel till Ho Chi Minh City

Prisexempel för två veckors workation inklusive flyg, övernattning på 4-stjärnigt hotell och medlemskap på ett coworking-kontor.

Twin/dubbelrum:
Från 22 600 kr per person.

Enkelrum:
Från 35 600 kr per person.

Priset inkluderar:

  • Flyg Stockholm – Ho Chi Minh City t/r i ekonomiklass
  • 14 nätter i  Executive 2-bedroom apartment på Somerset Ho Chi Minh City (4*) inkl. frukost.
  • 14 dagars medlemskap på ett coworking-kontor
  • Transfer flygplats-hotell t/r i privat bil

Obs! Förslaget är endast ett prisexempel.

Kontakta oss för att diskutera vad du önskar, både vad gäller hotellstandard och reslängd, så att vi kan ta fram ett förslag som passar just dig och din budget. Kom ihåg att du kan kombinera jobb och semester, t ex. jobba de två första veckorna och ha semester den sista.

Få en offert på en workation

Sänd oss dina önskemål. Vi kontaktar dig sedan för att planera din nästa workation.

Få et tilbud

Genom att skicka in detta formulär godkänner du våran personuppgiftspolicy.

Flera workations

Kontakta oss för att planera din nästa workation.