Foto: Kien - stock.adobe.com

Workation i Hoi An

Vietnam

Året runt

14 - 90+ dagar

Från 22 000 per person

Karta Hoi An

Hoi An är en charmig stad med historiska byggnader, risfält, stränder och ett stort utbud av restauranger och caféer. Old Town i Hoi An är ett unikt exempel på hur en sydostasiatisk handelshamn såg ut från 1400- till 1800-talet. 

Både byggnader och gator återspeglar lokala traditioner och internationell påverkan, vilket  har gjort Hoi An så speciellt att staden nu finns på UNESCOs lista över världens kultur- och naturarv. 

Hoi An.
Gamla stan i Hoi An.
Foto: efired – stock.adobe.com

Hoi An har inte så många digitala nomader som t ex Chiang Mai och Bali, men för de som föredrar en mindre miljö och en lugnare stad, så är Hoi An ett bra alternativ. 

Staden är uppdelad mellan Old Town, där man hittar de flesta turister, områden längs stranden samt risfälten däremellan. De flesta bosätter sig i något av dessa tre områden. Staden är ett populärt turistmål och tack vare detta finns ett stort utbud av charmiga caféer och mycket bra restauranger. Hoi An är också känt för sina många skräddarbutiker och här kan du få skräddarsydda klänningar, kostymer och vad det nu kan vara för ett rimligt pris. 

Det finns mycket att göra på fritiden. Du kan till exempel anmäla dig på ett fitnesscenter, ta yogaklasser, njuta av livet på stranden, äta dig genom det vietnamesiska köket eller utforska staden. På lediga dagar kan du utforska några av centrala Vietnams sevärdheter, som staden Da Nang, köra över Hai Van Pass, besöka ett av världen största grottsystem i Phong Nha eller koppla av på Cham Island utanför Hoi An. 

Det enklaste sättet att ta sig till Hoi An är med flyg till Da Nang, som ligger ca 40 minuters bilresa från Hoi An. Härifrån går det flera direktflyg till Bangkok. För att ta sig runt i Hoi An rekommenderar vi att du hyr en cykel eller skoter, beroende på vad du är bekväm med.

Rekommenderad coworking i Hoi An

Hub Hoi An öppnade 2017 och är det första coworking-kontoret i Hoi An. Kontoret ligger bland risfälten mellan Old Town och An Bang stranden. Tack vare risfälten får du en lantlig känsla, i en miljö som inspirerar till kreativitet och ger dig motivation att genomföra de projekt du har planerat.

Hub Hoi An har en liten men bra miljö av digitala nomader, frilansare, entreprenörer och bosatta expats. Internet är stabilt och snabbt och du kan välja om du vill sitta inomhus i luftkonditionering eller utomhus i en tropisk trädgård.  

Hub Hoi An.

Från caféet kan du få nybryggt varm eller kall kaffe latte, cappuccino, americano och espresso. Här kan du även få fräscha och nyttiga snacks under dagen. En gemensam lunch ordnas varje dag kl 13, där du kan förvänta dig en blandning av vietnamesisk och fransk mat, alltid med hälsosamma råvaror och vegetariska/veganska alternativ. 

På kvällen kan du koppla av på en av An Bang’s strandbarer med några av  kollegorna eller så ses ni på en av stadens restauranger. Hub Hoi An är ett bra plats för att komma i kontakt med andra digitala nomader som du kan umgås med efter jobbet och på helgerna.

Hub Hoi An.
Hub Hoi An.

Rekommenderat hotell i Hoi An

Som namnet antyder är det bara en trädgård med palmer som skiljer Palm Garden Beach Resort & Spa från stranden. De gemensamma utrymmena utanför är praktfulla och personalen får många lovord från gästerna för den goda servicen. Hotellet har egen bar och restaurang och i omedelbar närhet finns ett rikt utbud av matställen. Till coworking-kontoret Hub Hoi An tar det ca en halvtimme att gå, eller under 10 minuter med taxi.

Hoi An.
Hub Hoi An ligger idylliskt till bland risodlingarna i Hoi An.
Foto: Tobias – stock.adobe.com

Prisexempel till Hoi An

Prisexempel för två veckors workation inklusive flyg, övernattning på 5-stjärnigt hotell och medlemskap på ett coworking-kontor. 

Twin/dubbelrum:
Från 22 000 kr per person.

Enkelrum:
Från 32 400 kr per person.

Priset inkluderar:

  • Flyg Stockholm – Da Nang t/r i ekonomiklass
  • 14 nätter på Palm Garden Beach Resort & Spa (5*) inkl. frukost.
  • 14 dagars medlemskap på ett coworking-kontor.
  • Transfer Da Nang Airport – Hoi An t/r i privat bil

Obs! Förslaget är endast ett prisexempel.

Kontakta oss för att diskutera vad du önskar, både vad gäller hotellstandard och reslängd, så att vi kan ta fram ett förslag som passar just dig och din budget. Kom ihåg att du kan kombinera jobb och semester, t ex. jobba de två första veckorna och ha semester den sista.

Få en offert på en workation

Sänd oss dina önskemål. Vi kontaktar dig sedan för att planera din nästa workation.

Få et tilbud

Genom att skicka in detta formulär godkänner du våran personuppgiftspolicy.

Flera workations

Kontakta oss för att planera din nästa workation.