Foto: Noppasinw - stock.adobe.com

Workation i Singapore

Singapore

Året runt

10 - 90+ dagar

Från 33 500 per person

Karta Singapore.

Singapore är ett perfekt resmål för en workation. Staden är en av de säkraste i världen, den är ren och effektiv med hög levnadsstandard. 

Här hittar du en av världens snabbaste och bästa internetanslutningar och Singapore är också en av världens ledande städer inom teknik och innovation. 

Staden är inte bara väl rustad för att vara effektiv på arbetstid, det är också en stad som har mycket att erbjuda på fritiden. Med ett varmt och tropiskt klimat, utsökt mat, shopping i världsklass och tillräckligt många attraktioner för att man har att göra i veckor är det inte konstigt att detta är en av Asiens populäraste storstäder. 

Attraktionerna i Singapore är många för både stora och små. Stadens mest besökta attraktion, Gardens by the Bay, är en imponerande tropisk parkanläggning med stora träd och världen största växthus. Åk ut till Sentosa Island och tillbringa en dag på stranden eller i en av de många nöjesparkerna. Besök exotiska Chinatown eller Little India, ta en båttur på Singapore River, eller testa utelivet i Clarke Quay. 

Singapore.
Besök stränderna på Sentosa Island.
Foto: Richie Chan – stock.adobe.com

Singapore är känt för ett varierat och välsmakande kök och är en dröm för matälskare. Valmöjligheterna spänner från utsökta kreationer på eleganta restauranger till välsmakande klassiska rätter från matvagnar på gatan. En oslagbar avslutning på dagen är en drink på en av stadens trendiga rooftop barer, till exempel på 1-Altitude som är världens högsta utomhusbar med 360 graders utsikt över staden.  

Om shopping är en viktig del av en storstadssemester, har du mycket bra att vänta. Det är faktiskt möjligt att uttrycket “Shop till you drop” får en ny betydelse.  Antalet köpcentrum är stort, och här kan man glädja sig åt flertalet toppmoderna shoppingcenter på Orchard Road, eller ta fram färdigheten med att pruta på någon av de många gatumarknaderna.  

Singapore ligger centralt i Sydostasien med bra flygförbindelser. Det är enkelt och prisvärt att åka på weekendresor till exempelvis Malaysia, Thailand, Vietnam och Bali.  

För att förflytta sig i staden är det både enkelt och prisvärt att använda det mycket goda kollektivsystemet med buss och tunnelbana. Taxi är inte heller särskilt dyrt. 

Tips: Kombinera Singapore med workation på t.ex. Bali eller i Thailand.

Rekommenderad coworking i Singapore

Singapore har ett stort urval av coworking-kontor. Vår favorit är The Hive Carpenter, som ligger centralt placerad vid Clark Quay och Boat Quay, med bra tunnelbana och bussförbindelser i närheten.  

The Hive Carpenter har 6 våningar med mötesrum, flexibla och fasta kontorsplatser samt privata kontor. På översta våningen har de ett  café på taket med utsikt över Marina Bay. Detta är en trevlig och inspirerande arbetsplats med fina inredningsdetaljer och en ljus och inbjudande atmosfär.

I medlemskapet ingår ett snabbt och bra wifi, tillgång till skrivare, Skype/telefonrum och tillgång till evenemang. The Hive Carpenter arrangerar olika evenemang där du kan mingla med andra coworkers. Exempel är drinkar på takterrassen, yogakurser och olika föreläsningar.

Rekommenderat hotell i Singapore

Parkroyal Collection Pickering är ett modernt 5-stjärnigt hotell och en urban oas. Hotellets botaniska trädgård och pool med utsikt kommer garanterat att göra din vistelse minnesvärd. Tvärs över gatan ligger parken Hong Lim. Det är möjligt att hyra mötesrum på hotellet, och coworking-kontoret The Hive Carpenter ligger bara minuters promenad från hotellet.

Prisexempel till Singapore

Prisexempel för två veckors workation inklusive flyg, övernattning på 5-stjärnigt hotell och medlemskap på ett coworking-kontor.

Twin/dubbelrum:
Från 33 500 kr per person.

Enkelrum:
Från 57 500 kr per person.

Priset inkluderar:

  • Flyg Stockholm – Singapore t/r i ekonomiklass
  • 14 nätter på Parkroyal Collection Pickering (5*) inkl. frukost.
  • 14 dagars medlemskap på ett coworking-kontor.
  • Transfer Singapore Airport – hotell t/r i privat bil

Vill du bara ha semester? Läs om Tropisk storstadssemester i Singapore på privatetravellab.se.

Obs! Förslaget är endast ett prisexempel.

Det råder ingen tvekan om att boendet kommer att vara den största enskilda kostnaden under vistelsen in Singapore. Staden har allt från fantastiska 4- och 5-stjärnors hotell till enkla budgethotell och vandrarhem.

Kontakta oss för att diskutera vad du önskar, både vad gäller hotellstandard och reslängd, så att vi kan ta fram ett förslag som passar just dig och din budget. Kom ihåg att du kan kombinera jobb och semester, t ex. jobba de två första veckorna och ha semester den sista.

Få en offert på en workation

Sänd oss dina önskemål. Vi kontaktar dig sedan för att planera din nästa workation.

Få et tilbud

Genom att skicka in detta formulär godkänner du våran personuppgiftspolicy.

Flera workations

Kontakta oss för att planera din nästa workation.