Foto: Podsawat - stock.adobe.com

Workation i Taipei

Taiwan

Året runt

14 - 90 dagar

Från 25 600 per person

Karta Taipei

Taipei är Taiwans huvudstad med cirka 2,6 miljoner invånare – en metropol på alla möjliga sätt med ett myllrande liv dygnet runt. Som ett monument över den industriella och ekonomiska framgången tornar den ikoniska skyskrapan Taipei 101 upp sig över resten av staden. Fram till 2007 var detta världens högsta byggnad.

I Taipei möter du människor från världens alla hörn – många av dem är digitala nomader som reser hit för att få nya impulser, knyta nya kontakter och för att uppleva något nytt och spännande.

Stadsbilden har en charmig blandning av moderna skyskrapor, antika tempel och idylliska parker och grönområden. Utbudet av matställen är enormt med något för varje smak och plånbok. Taipei är känt för sina många nattmarknader med utmärkta shoppingmöjligheter. 

Taipei.
National Theater and Concert Hall, Taipei.
Foto: Sean Hsu – stock.adobe.com

Staden är ett riktigt mecka för matentusiaster där all världens tänkbara kök finns representerade både på de billiga marknaderna och restauranger i kategorin fine dining.Kulturen att äta ute är en så omfattande trend att det är ganska vanligt att man har en lägenhet utan kök.

Kollektivtrafiken är ett effektivt sätt att ta sig runt i denna tätbefolkade storstad, som har ett modernt tunnelbanesystem med 107 stationer och ett omfattande nätverk av busslinjer.

Klimatet är subtropiskt och augusti är både den varmaste och regnigaste månaden. Prisnivån är hög för att vara i Asien, men är väsentligt billigare än Sverige.

Rekommenderad coworking i Taipei

I en storstad som Taipei finns det givetvis ett stort utbud coworking-kontor att tillgå. Samtidigt är det viktigt att ha en plan för var man vill bo, arbeta och umgås på fritiden. Avstånden kan vara stora och man vill lägga så lite tid som möjligt på transporter i morgon- och eftermiddagsrusningen. The Hive Taipei är vår favorit och i olika forum för recensioner är det få som får lika goda omdömen. Lokalen ligger i hjärtat av centrala Taipei och lokalen är uppdelad på tre våningar med café och lounge på ett plan. Välj mellan plats i ett öppet kontorslandskap eller ditt egna stängda kontor.

Rekommenderat hotell i Taipei

Regent Taipei är ett traditionellt 5-stjärnigt hotell med så många som åtta välrenommerade restauranger. Här får du det bästa av både det asiatiska och västerländska köket, samt att vara i centrum med ett överväldigande antal matställen utanför dörren. På hotellets tak finns en takterrass med pool och spa. Hotellet ligger drygt två kilometer från coworking-kontoret the Hive och att åka dit tar cirka 20 minuter med direktbuss.

Prisexempel till Taipei

Prisexempel för två veckors workation inklusive flyg, övernattning på 5-stjärnigt hotell och medlemskap på ett coworking-kontor.

Twin/dubbelrum:
Från 25 600 kr per person.

Enkelrum:
Från 41 000 kr per person.

Priset inkluderar:

  • Flyg Stockholm – Taipei t/r i ekonomiklass
  • 14 nätter i Deluxe Room på Regent Taipei (5*) inkl. frukost.
  • 14 dagars medlemskap på ett coworking-kontor.
  • Transfer flygplats – hotell t/r i privat bil

Obs! Förslaget är endast ett prisexempel.

Kontakta oss för att diskutera vad du önskar, både vad gäller hotellstandard och reslängd, så att vi kan ta fram ett förslag som passar just dig och din budget. Kom ihåg att du kan kombinera jobb och semester, t ex. jobba de två första veckorna och ha semester den sista.

Få en offert på en workation

Sänd oss dina önskemål. Vi kontaktar dig sedan för att planera din nästa workation.

Få et tilbud

Genom att skicka in detta formulär godkänner du våran personuppgiftspolicy.

Flera workations

Kontakta oss för att planera din nästa workation.