Foto: Elena Ermakova - stock.adobe.com

Workation på Bali

Indonesien

Året runt

14 - 60+ dagar

Från 19 400 per person

Karta Bali

Bali är förmodligen en av de mest kända destinationerna för en workation. Här finns det mesta på plats för att du ska kunna vara produktiv samtidigt som du har ett bekvämt liv utanför jobbet.  

Bali ligger söder om ekvatorn och är en grön och frodig ö. Högsäsongen varar från april till oktober men du kan besöka ön året om. Fördelen med att resa hit utanför högsäsongen är längre priser och färre turister, men vädret kan vara lite mer instabilt.

Mount Agung, Bali.
Mount Agung på Bali.
Foto: Nichapa – stock.adobe.com

De flesta förknippar Bali med sol, strand, tropisk djungel och gröna risfält. Bali har tre vulkaner, där Mount Agung är den högsta på 3031 meter över havet. Vulkanen kan bestigas på en nattutflykt där du kommer till toppen vid soluppgången. Bali har dessutom flera tempel som är värda ett besök. Vattensportaktiviteter finns det mycket av, och för dykare finns det många områden att välja mellan och ett spännande undervattensliv.  

Bali ligger mindre än tre timmars flygresa från Singapore. Vill man fortsätta vidare till Australien så är Darwin bara två och en halv timme med flyg från Bali. Indonesien har också många spännande öar att utforska. Grannön Lombok är populär, liksom Giliöarna och Nusa Lembongan som ligger mellan Bali och Lombok. Om du vill göra en helgutflykt för att se de berömda komodovaranerna så är det ca en timmes flygning till Labuan Bajo, där du kan ta en båt längre ut till Komodoöarna.

Bali.
Gunung Kawi Sebatu Temple på Bali.
Foto: Shawn – stock.adobe.com

För att ta sig runt på Bali så är Uber och Grab populära. Många hyr också en skoter för att ta sig runt, men se upp med trafiken kan vara hetsig och tät ibland. Olyckor med skotrar är något nästan alla digitala nomader kommer att berätta historier om.

Rekommenderad coworking på Bali

Bali är själva meckat, eller «the holy grail» för digitala nomader och här hittar du några av de bästa coworking-kontoren i Asien. De bästa ligger i Ubud och Canggu, så här är det helt enkelt vilken typ av miljö du vill ha som avgör var du bestämmer dig för att ha din bas. Det är oavsett bara en timmes bilresa mellan platserna, så även om du bosätter dig på ett ställe är det fullt möjligt att besöka den andra på en dagstur. 

Outpost Canggu är ett populärt coworking-kontor i Canggu, känt som ett surfmecka. Canggu ligger ca 45 minuters bilresa från de mest besökta turistområdena runt Kuta och Seminyak. Även om Canggu också har många besökare i turistsäsongen så är detta ett mycket mer avslappnat och laid-back område än de mest populära turistområdena på Bali.

Canggu, Bali.
Canggu är ett mecka för surfing.
Foto: F8studio – stock.adobe.com

I Canggu finns många jobbvänliga caféer med gott kaffe och ett ok internet. För det snabbaste och mest stabila internet rekommenderar vi att du har ett Outpost Canggu medlemskap. Outpost har restaurang med ett varierat utbud av maträtter, och en liten pool i trädgården om det blir för varm under dagen. En kort promenad eller bilresa från Outost ligger stranden som du kan besöka för en afterwork drink. 

Den andra stora navet för digitala nomader är i Ubud och här rekommenderar vi att arbeta från Outpost Ubud. Outpost ligger bland gröna risodlingar i en stad fylld med tempel och andliga ritualer. Detta är Balis kulturella hjärta och många förälskar sig i platsen och stannar här under lång tid. För de som intresserar sig för yoga och mindfulness är detta verkligen platsen att vara. Samtidigt är detta också en energisk plats för frilansare och digitala nomader och entreprenörer som vill vara produktiva och skapa något. Här kommer du lätt i kontakt med andra i samma situation.

Outpost Ubud har många olika zoner så att du får variation i din arbetsdag. Från luftkonditionerade arbetsplatser inomhus, till balkonger med utsikt över risfälten, både sittande och stående skrivbord, mötesrum och Skype-rum. Om du vill ta en paus kan du beställa mat och dryck från hotellets café. Outpost arrangerar ett antal event, så att du kan träffa kollegor och nya bekantskaper. 

Bali.
Risodlingar i Ubud.
Foto: dvrcan – stock.adobe.com

Outpost är också en perfekt plats om du vill ta med dina kollegor på en workation. Kontakta oss för att få en skräddarsydd offert för ditt team eller företag. 

På en workation på Bali kan man naturligtvis välja att jobba antingen i Canggu eller i Ubud, men det finns inget hinder för att dela tiden mellan dessa två platser. Jobba till exempel 2 veckor i Canggu och flytta därefter vidare till Ubud för att jobba 2 veckor där. Innan du återvänder hem, rekommenderar vi att du lägger in minimum en semestervecka så att du får uppleva allt som semesterparadiset Bali och grannöarna har att erbjuda.

Rekommenderat hotell i Ubud

Kombinationen av arkitektur och den lummiga skogen som granne gör The Westin Resort & Spa till något extra. Stor pool och praktfulla utomhusområden omger resorten som har alla faciliteter inklusive spa, träningscenter och tre restauranger. Från hotellet till coworking-kontoret är det drygt tre kilometer, mindre än 10 minuter med taxi.

Rekommenderat hotell i Canggu

COMO Uma Canggu är en elegant resort som ligger vid stranden. Här finns ett stort utbud inom wellness med yoga, pilates och mindfulness, allt inramat av pittoreska omgivningar och balinesisk gästfrihet. På Como Beach Club serveras närodlad och hälsosam mat baserad på säsongens råvaror.

Prisexempel till Bali

Prisexempel för två veckors workation inklusive flyg, övernattning på 5-stjärnigt hotell och medlemskap på ett coworking-kontor.

Ubud

Twin/dubbelrum:
Från 19 400 kr per person.

Enkelrum:
Från 29 000 kr per person.

Priset inkluderar:

  • Flyg Stockholm – Denpasar t/r i ekonomiklass
  • 14 nätter på The Westin Resort & Spa (5*) inkl. frukost.
  • 14 dagars medlemskap på ett coworking-kontor.
  • Transfer flygplats – hotell t/r i privat bil

Canggu

Twin/dubbelrum:
Från 24 300 kr per person.

Enkelrum:
Från 37 300 kr per person.

Priset inkluderar:

  • Flyg Stockholm – Denpasar t/r i ekonomiklass
  • 14 nätter på COMO Uma Canggu (5*) inkl. frukost.
  • 14 dagars medlemskap på ett coworking-kontor.
  • Transfer flygplats – hotell t/r i privat bil

Vill du bara ha semester? Läs om Solsemester på Bali på privatetravellab.se.

Obs! Förslaget är endast ett prisexempel.

Kontakta oss för att diskutera vad du önskar, både vad gäller hotellstandard och reslängd, så att vi kan ta fram ett förslag som passar just dig och din budget. Kom ihåg att du kan kombinera jobb och semester, t ex jobba de två första veckorna och ha semester den sista samt att kombinera både Ubud och Canggu.

Få en offert på en workation

Sänd oss dina önskemål. Vi kontaktar dig sedan för att planera din nästa workation.

Få et tilbud

Genom att skicka in detta formulär godkänner du våran personuppgiftspolicy.

Flera workations

Kontakta oss för att planera din nästa workation.