Foto: Sergii Figurnyi - stock.adobe.com

Workation på Koh Lanta

Thailand

Året runt

14 - 90+ dagar

Från 22 900 per person

Karta Koh Lanta

Koh Lanta är en avslappnad och vänlig ö i Krabi-provinsen i södra Thailand. Här trivs erfarna digitala nomader lika bra som förstagångsresenärer och många återkommer år efter år på grund av det goda klimatet, de många vackra stränderna, ett välskött coworking-kontor och en mångsidig social miljö.  

Detta är på många sätt en perfekt plats att börja om du aldrig har provat på att kombinera arbete med resor. Kriminaliteten är låg, folk är vänliga, det är lätt att hitta, coworking-kontoret är ett av Asiens bästa och det finns mycket att göra på fritiden. 

Koh Lanta.
Mu Ko Lanta National Park längst söderut på Koh Lanta.
Foto: Alexander Ozerov – stock.adobe.com

Själva ön är avlång och med stränder som avlöser varandra. Det är just den långsträckta geografin som gör att ön aldrig känns överbefolkad, inte ens under högsäsong.  

Koh Lanta passar lika bra för de som reser ensamma som de som tar med en partner, vän eller hela familjen. Det finns mycket att göra på helgerna eller om du vill förlänga din arbetsvistelse med en semestervecka eller två. Det finns många snorklings- och dykturer till  omkringliggande öar, du kan vandra till grottor eller i öns nationalpark, hyra en skoter och utforska ön, besöka den charmiga Lanta Old Town eller bara koppla av på en av stränderna. 

Ön är ingen utpräglad festplats, men det finns gott om barer om du vill varva ner efter arbetsdagen.  Av andra aktiviteter kan nämnas gym, yogacenter, thaiboxning och ett stort utbud av spa och massage. Det arrangeras regelbundet festivaler och matmarknader på olika platser på ön. 

Koh Lanta.
Stort utbud av stränder på Koh Lanta.
Foto: Alexander Ozerov – stock.adobe.com

Koh Lanta nås enklast med bil eller färja från Krabi stad. Vill man kombinera vistelsen med andra öar är Phi Phi Islands en timmes båtresa bort, och söder om Koh Lanta ligger flera öar med ett ännu lugnare tempo och färre människor (något som passar bäst för semester, då internet inte är lika snabbt).  

Tips: Lägg in ett stopp i storstaden Bangkok på väg ut eller hem.

Rekommenderad coworking på Koh Lanta

KoHub Coworking Space är Koh Lantas bästa coworking-kontor. Det ligger centralt på Phra-Ae Beach, även kallad Long Beach, några hundra meters promenad från själva stranden. Kontorslokalen byggdes 2017 och är skräddarsydd för ändamålet som coworking-kontor.

Här hittar du allt du behöver för effektiva arbetsdagar. Det finns tre arbetsrum inomhus med luftkonditionering, två arbetsytor utomhus och flera privata Skype-rum. Du har utsikt över en stor lummig trädgård som är fin att promenera i när du behöver sträcka på benen.  

KoHub, Koh Lanta.
KoHub, Koh Lanta.

KoHub har en egen restaurang med ett online beställningssystem och mat och dryck levereras till ditt kontorsbord eller annan valfri plats på området. Matutbudet är brett med frukost, lunch och middag, från Thai till västerländskt, från icke-vegetariskt till vegetariskt och veganskt. Här finns också hälsosamma tropiska juicer, shakes och ett brett utbud av andra drycker. Vanligt kaffe, te och vatten ingår i grundpriset. 

Om du behöver en paus från jobbet kan du spela biljard eller bordtennis, spela brädspel, gå en promenad eller två runt den tropiska trädgården, boka en massage, koppla av i en av de små bungalowerna som är byggda i trädgården eller mingla med dina coworking kollegor. 

KoHub, Koh Lanta.
KoHub, Koh Lanta.
KoHub, Koh Lanta.
KoHub, Koh Lanta.

Sociala arrangemang hålls de flesta dagar under veckan. Aktiviteterna inkluderar gemensamma middagar på restauranger i närområdet, fredagsdrinkar på stranden, spelkvällar och dagsutflykter på helgerna. Man får lätt en överblick av veckans program på aktivitetstavlan som finns uppsatt på kontoret. Generellt träffar man på människor i alla åldersgrupper, men med en övervikt av tjugo- och trettioåringar. 

KoHub har öppet 24 timmar om dygnet året runt, vilket gör att oavsett vilken tidszon dina kollegor och kunder befinner sig i så är det möjligt att gå till jobbet precis när det passar dig. Kontoret har också ett utmärkt internet, med backup strömförsörjning och backup internetleverantör. Det är därför mycket sällsynt att internet inte fungerar.  

Vi rekommenderar oavsett att man skaffar ett lokalt SIM-kort med tillräcklig data om man behöver jobba även efter att man lämnat kontoret, eller vill ha back-up vid extra viktiga kundmöten. Detta är för övrigt en bra idé oavsett var i världen man arbetar.

KoHub, Koh Lanta.
KoHub, Koh Lanta.

Rekommenderat hotell på Koh Lanta

Layana Resort and Spa är ett 5-stjärnigt hotell vid stranden med ett stort utbud av spa och hälsofaciliteter, endast 500 meter från KoHub. Omgivningarna är så idylliska och avkopplande som man drömmer om, med utsikt över blått hav, palmer och vita stränder. Toppbetyg på Tripadvisor där den vänliga och serviceinriktade personalen får mycket beröm. Frukost är inkluderat och hotellet har egen bar, lounge och restaurang.

Prisexempel till Koh Lanta

Prisexempel för två veckors workation inklusive flyg, övernattning på 5-stjärnigt hotell och medlemskap på ett coworking-kontor.

Twin/dubbelrum:
Från 22 900 kr per person.

Enkelrum:
Från 34 900 kr per person.

Priset inkluderar:

  • Flyg Stockholm – Krabi t/r  i ekonomiklass
  • 14 nätter på Layana Resort And Spa (5*) inkl. frukost.
  • 14 dagars medlemskap på ett coworking-kontor.
  • Transfer Krabi Airport – Koh Lanta t/r i privat bil

Obs! Förslaget är endast ett prisexempel.

Koh Lanta har ett stort utbud av boende, från enkla vandrarhem till fantastiska 5-stjärniga hotell. Det är även möjligt att hyra bungalower i anknytning till coworking-kontoret om man vill ha nära till jobbet.

Kontakta oss för att diskutera vad du önskar, både vad gäller hotellstandard och reslängd, så att vi kan ta fram ett förslag som passar just dig och din budget. Kom ihåg att du kan kombinera jobb och semester, t ex. jobba de två första veckorna och ha semester den sista.

Få en offert på en workation

Sänd oss dina önskemål. Vi kontaktar dig sedan för att planera din nästa workation.

Få et tilbud

Genom att skicka in detta formulär godkänner du våran personuppgiftspolicy.

Flera workations

Kontakta oss för att planera din nästa workation.