Foto: Sergii Figurnyi - stock.adobe.com

Workation på Koh Phangan

Thailand

Året runt

14 - 90 dagar

Från 19 000 per person

Karta Koh Phangan

Koh Phangan Island är ett sant paradis som ligger väster om Siambukten. Längs kusten finns vackra stränder med en avslappnad atmosfär. Dessutom finns både berg och regnskog som inbjuder till naturupplevelser och spännande utflykter. Ungefär halva ön är ett naturreservat.

Det var inte här som den kända Hollywoodfilmen “the Beach” spelades in, men det är Koh Phangan som inspirerat författaren Alex Garland att skriva boken som filmen är baserad på. Utmärkta förhållanden för snorkling och dykning och om du har tur kan du få se de extremt sällsynta rosa delfinerna som lever i just dessa vatten. 

Koh Phangan.
Koh Phangan har massvis av stränder.
Foto: Sergii Figurnyi – stock.adobe.com

Även om ön kanske mest varit känd för musikfestivaler som lockar backpackers, så började coworking-kontor med höghastighetsinternet och alla bekvämligheter att dyka upp för fem-sex år sedan. Sedan dess har populariteten bara ökat och coworking-miljöerna etablerat sig.

Som på andra håll i Thailand kännetecknas lokalbefolkningen av vänlighet och gästfrihet. Bland besökarna är det både vanliga turister, coworkers som åker söderut på vinterhalvåret, och inte minst techno entusiaster som ska på öns legendariska fullmånefestival.  

Från Bangkok är den snabbaste vägen hit att flyga till Koh Samui Airport (1,5 timme) och sedan ta färjan vidare. 

Rekommenderad coworking på Koh Phangan

Remote & Digital på Koh Phangan har ljusa och luftiga lokaler där du, om så önskas, har utsikt över palmer och det blå havet när du tittar upp från skärmen. Kontorsplatsen kan antingen vara i ett öppet landskap eller i ett separat rum. När du tar en paus från jobbet kan du sjunka ner i bekväma stolar och soffor på uteplatsen som ligger helt nere vid vattnet. Stället har en egen bar och café som får goda vitsord av besökarna. Det är lätt att komma in i miljön och lära känna andra coworkers som är här i samma ärende som en själv.

Rekommenderat hotell på Koh Phangan

Chantaramas Resort & Spa har ett perfekt läge vid stranden på den sydvästra delen av ön. Resorten har egen utomhuspool. Det är kort avstånd till restauranger och serviceinrättningar samt till coworking-kontoret Remote & Digital tar det 5 minuter med taxi. Rummen är utrustade med luftkonditionering och TV. De gemensamma utrymmena och loungen har gratis trådlöst internet.

Prisexempel till Koh Phangan

Prisexempel för två veckors workation inklusive flyg, övernattning på 4-stjärnigt hotell och medlemskap på ett coworking-kontor.

Twin/dubbelrum:
Från 19 000 kr per person.

Enkelrum:
Från 27 400 kr per person.

Priset inkluderar:

  • Flyg Stockholm – Koh Samui t/r i ekonomiklass
  • 14 nätter i  Deluxe Room på Chantaramas Resort & Spa Koh Phangan (4*) inkl. frukost.
  • 14 dagars medlemskap på ett coworking-kontor.
  • Transfer flygplats – hotell  t/r i bil och båt

Obs! Förslaget är endast ett prisexempel.

Kontakta oss för att diskutera vad du önskar, både vad gäller hotellstandard och reslängd, så att vi kan ta fram ett förslag som passar just dig och din budget. Kom ihåg att du kan kombinera jobb och semester, t ex. jobba de två första veckorna och ha semester den sista.

Få en offert på en workation

Sänd oss dina önskemål. Vi kontaktar dig sedan för att planera din nästa workation.

Få et tilbud

Genom att skicka in detta formulär godkänner du våran personuppgiftspolicy.

Flera workations

Kontakta oss för att planera din nästa workation.