.

Test av coworking-kontor i Dubai

Publicerad:

Vi har testat ett urval av coworking-kontor i Dubai. Dessa finns utspridda över hela staden, från Al Karama i Bur Dubai och helt till Dubai Marina söder om Palm Jumeirah. Alla kontor vi har testar kan nås med metro.

En bra utgångspunkt är att ta del av Letswork websidor eller app. De har avtal med ett urval av coworking-kontor, samt en stor mängd caféer/restauranger som fungerar som coworking-kontor på dagtid. Dagspass, veckopass eller månadspass kan köpas i appen, och visas upp när du checkar in på det kontor du valt ut för dagen.

NEST Dubai coworking space

Test av coworking-kontorer i Dubai
NEST har en lugn och behaglig atmosfär.

NEST påstår att de är världens första fullt integrerade coworking-kontor på ett internationellt hotell. Kontoret ligger på första våningen i hotellet Tryp by Wyndham Dubai, och är ljust och inbjudande med en lugn och behaglig atmosfär där andra coworkers tar hänsyn till varandra. Inkluderat i priset är gratis kaffe från en kaffemaskin, småkakor och frukt. Mat kan beställas från hotellets restauranger, med rabatt för NEST-medlemmar. WiFi är snabbt och stabilt, och här finns olika typer av sittplatser med el-uttag.

Enstaka platser är reserverade för fasta coworkers, men i stort sett kan man sitta där man önskar. NEST har också mötesrum med plats för 6 personer. Om man vill göra vardagen mest möjligt effektiv, så är det en fördel att bo på hotellet där coworking-kontoret finns: Tryp by Wyndham Dubai. Se vårt paket som inkluderar övernattning på Tryp by Wyndham Dubai och coworking på NEST.

Närmaste metrostation: Dubai Internet City, ca. 15 minuters gångväg till NEST.

Biz City Business Centre

Test av coworking-kontorer i Dubai
Ljusa lokaler på 14:e våningen hos Biz City.

Om du behöver ett ljust och produktivt kontor med ett varierat utbud av sittplatser, och med kort avstånd till närmaste metrostation, så är Biz City Business Centre ett bra val. Biz City har olika sittområde med höga bord, låga bord, soffgrupper, bean bags och mötesrum. Här finns telefonbås och bullerskyddande soffbås när man vill vara lite avskärmad från resten av lokalen vid exempelvis Zoom och Teamsmöten. Biz City har ett eget litet rum med löpband och stegmaskin om man vill röra på sig under dagen, samt en punchbag om någon/något irriterar dig. Man kan köpa snacks och kaffe från en automat. Internet är bra och servicen är god.

Coworking-kontoret ligger på 14.e våningen i en kontorsbyggnad på Sheikh Zayed Road, så utsikten kan man inte klaga på. 

Närmaste metrostation: Emirates Towers Metro, ca. 5 minuters gångväg.

WrkBay Co-working & Cafe

Test av coworking-kontorer i Dubai
På WrkBay kan du ha tur och få ett eget kontor delar av dagen.

WrkBay Co-working & Cafe är ett vänligt och produktivt coworking-kontor i  Al Karama-området i stadsdelen Bur Dubai. Här är det en mix av de som har fasta kontorsplatser, och platser för de som kommer in för en dag, eller en vecka eller två. Kontoret är indelat i flera små kontor, samt har ett öppet gemensamt utrymme. Snabbt och stabilt internet, många el-uttag vid sittplatserna och bra kontorsstolar.  Te, kaffe och vatten är inkluderat. Det finns ett café som serverar de flesta typer av varmt och kallt kaffe, diverse bakverk, smörgåsar och sallader.  

Närmaste metrostation: Burjuman Metro Station, ca. 15 minuters gångväg.

Co-Dubai

Dubai
Co-Dubai ligger i Souk Al Bahar vid Dubai Mall.

Co-Dubai ligger i Downtown Dubai vid Dubai Mall och Burj Khalifa (världens högsta byggnad på 828 m.ö.h). Kontorslokalen i området som heter Souk Al Bahar är byggt i traditionell arabisk stil med sandfärgade murväggar och massiva trädörrar. Co-Dubai har flera kontor som hyrs ut till fasta hyresgäster. Förutom detta har de en hel de bord utspridda över 2 lokaler där man kan jobba om man inte behöver en fast kontorsplats.

Test av coworking-kontorer i Dubai
Fräscha lokaler på Co-Dubai.

Lokalerna är ljusa och fräscha, med gröna växter, och arbetsborden har massvis med el-uttag. Det finns ett mini-kök med kylskåp och en liten lunchhörna, så att man kan ta med egen lunch. Inkluderat i priset är te och pulverkaffe. Internet är snabbt och stabilt, precis som det ska vara. Med flera hotell i närheten er detta en attraktiv plats att arbeta på om man vill ha kort pendelavstånd till jobbet.

Närmaste metrostation: Burj Khalifa/Dubai Mall Metro, ca. 20 minuters gångväg.

The Daily på Rove Dubai Marina

The Daily är inte enbart ett coworking-kontor, utan även en rymlig restaurang på hotellet Rove Dubai Marina. Restaurangen är ljus och modern, i industriell stil med många el-uttag på de olika arbetsplatserna. Internet fungerar bra, och inkluderat i dagspasset är en kopp barista-kaffe som gör att man kan kickstarta arbetsdagen.

Test av coworking-kontorer i Dubai
Rove har många sittplatser och gott om el-uttag.

Rove är en kedja av hotell som det finns 8–9 stycken av i Dubai, och flera har samma koncept med att de fungerar som ett coworking-kontor på dagtid. Det olämpliga med att jobba från dessa är att de inte öppnar förrän kl 11, och då restaurangen även fungerar som en frukostmatsal var det ganska busy då vi kom dit en kvart efter öppningstid. Efter att hotellgästerna hade försvunnit och frukosten var bortplockad, var det en fin atmosfär att jobba i, och vi var mellan 10 och 15 andra som också hade satt sig ner med laptoppar för dagen. Ett stort plus är utbudet av lunchrätter, och som Letswork-medlem får man rabatt på maten.

Närmaste metrostation: DMCC, ca. 20 minuters gångväg.

Kontakta oss för att boka en workation i Dubai.

Fler blogginlägg

Kontakta oss för att planera din nästa workation.