Foto: deagreez - stock.adobe.com

Varför jobba från ett coworking-kontor?

Publicerad:

Varför ska du jobba från ett coworking-kontor, framför att sitta på ett café, hotellrum eller en strand? Här är några bra anledningar för att välja en plats som är utformad så att du ska få ut mest möjliga av din arbetsdag.

Stabilt och snabbt internet

Väljer du ett seriöst coworking-kontor kan du vara säker på att de har investerat pengar i en snabb och stabil internetleverantör. För vad är väl mer irriterande än ett internet som kommer och går, eller som hackar mitt under ett viktigt Zoom-möte?

Arbetar du på en plats med dålig internetuppkoppling skapar det frustration och onödig stress och produktiviteten kommer garanterat att gå ned.

Tillgång på el 

Om du inte har turen att ha en laptop som aldrig får slut på batteri, så är det viktigt att sitta nära ett eluttag så at du kan ladda din laptop när det behövs. Coworking-kontor är för det mesta utrustade med eluttag i närheten av alla kontorsplatser. 

Det hela är så enkelt att har du el, då kan du jobba och blir batteriet urladdat så är det omöjligt att få något som helst gjort. Tomt batteri på laptopen är det sista man vill uppleva inför en viktig deadline.

Jobbing på en strand er ikke ideelt.
Att jobba på stranden ser exotiskt ut, men fungerar inte så bra i längden.
Foto: olezzo – stock.adobe.com

Bättre arbetsförhållanden

Glöm idén om att jobba på en strand där solen blänker på skärmen, du får sand i tangentbordet och har en dålig arbetsställning. 

Coworking-kontoren är byggda och inredda med de som ska arbeta i tankarna. Komfortabla stolar och arbetsbord med tillräckligt ljus är något de flesta behöver. Många coworking-kontor tar också hänsyn till att vi alla är olika och att man har olika behov under en arbetsdag.

 Bean bags, hängmattor, sittplatser med eller utan luftkonditionering, arbetszoner både inom- och utomhus – du kommer snabbt att upptäcka att det finns otaliga varianter. Det viktigaste är att du väljer en arbetsplats där du känner dig som mest produktiv utan att få belastningsskador, och att  arbetsutrustningen (laptopen) inte blir överhettad eller får skräp i maskineriet.

Slipp pressen att handla

Har du något gång jobbat från ett café och känt de långa blickarna från personalen efter att du suttit där i 3 timmar och för länge sedan druckit upp kaffet du köpte när du kom? De flesta caféer vill ju tjäna pengar på försäljning av mat och dryck till kunderna och planerar man att sitta en hel arbetsdag blir man inte den populäraste gästen i lokalen. På ett coworking-kontor kan du jobba i trygg vetskap om att ingen bryr sig om hur länge du jobbar.

Mat och dryck

Mat och dryck måste man ha under en arbetsdag. De bästa coworking-kontoren har egna caféer eller restauranger och då är det enkelt att beställa lunch, dricka eller snack när hungern slår till. Där det inte finns restaurang är det inte ovanligt att det finns ett gemensamt kök där man kan förvara och laga medtagen lunch. Fråga också kollegor på kontoret om de har tips på lunchställen i närheten. Det är de som kan ge dig all insiderinformation som du skulle behöva ägna månader åt att räkna ut själv. 

Färsk och iskall kokosjuice under arbetet är härligt.

Tysta mötesrum

Tyst omgivning när man ska ha ett viktigt möte med kunder eller kollegor är inte något man kan ta för givet när man jobbar på distans. Coworking-kontoren har ofta egna Skype-rum (som numera borde döpas om till Teams- eller Zoom-rum) för de som behöver lugn och ro under möten, samtidigt som du inte stör andra. Vanligtvis kan man reservera dessa i förväg. 

Tar man med hela teamet på workation, är det också många coworking-kontor som har privata mötesrum att hyra ut.

Tillgång till skrivare, skanner, större skärmar och andra hjälpmedel

Faciliteterna varierar naturligtvis från plats till plats, men det är inte ovanligt att coworking-kontoren ger dig tillgång till skrivare och skanner. Ibland ingår det i medlemsavgiften, andra gånger tillkommer ett mindre tillägg. Vissa ställen har även PC-skärmar att hyra ut, så om laptopen är i minsta laget eller du har behov för en extra skärm, så kan det vara en väl värd investering att hyra en skärm för en kortare eller längre period.

Social gemenskap och professionellt utbyte

En av de största fördelarna med coworking-kontor är att man möter människor med varierad bakgrund och erfarenheter i samma situation. Det är en fantastisk arena för att knyta kontakter och utbyta erfarenheter. Kanske är du frilansare eller har startat ett eget företag, vilket kan vara ensamt i längden. 

På coworking-kontor träffar du nästan alltid andra i samma situation. Kanske hittar du sparringpartners som kan ge dig idéer och tips om du fastnat, eller vice versa. Oavsett är det givande att prata med andra som upplever samma utmaningar i vardagen som du själv.

Workation.
Du träffar vanligtvis många likasinnade på coworking-kontor.
Foto: Pixel-Shot – stock.adobe.com

Sociala arrangemang

Tycker du om att vara social är det en bra idé att välja ett coworking-kontor som ordnar sociala tillställningar efter arbetstid. Det kan vara allt från seminarier, gemensamma middagar och fredagsdrink, till frågesport kvällar, dagsutflykter och yogaklasser. Detta är en fantastisk möjlighet för att lära känna sina kollegor och det blir genast lättare att få en pratstund på lunchen eller under fikapaus på jobbet dagen efter. 

Bred ut dig!

Till skillnad från ett café kan man på ett coworking-kontor breda ut sig och ställa upp sin arbetsutrustning utan att någon tycker det är det minsta konstigt. Rigga upp med laptopställ, extern mus och tangentbord och kanske en extra skärm. Anslut el och du har du en trevlig arbetsplats nästan lik den du har hemma.

Bred ut dig! Coworking-kontor med utsikt över Mekong floden och Phnom Penh.

Bli inspirerad

Frilansare, entreprenörer och andra som jobbar för sig själva har ofta en sak gemensamt: De måste lita på sig själva för att lyckas och för att göra det måste de arbeta hårt. Det andra de har gemensamt är att de flesta brinner för det de jobbar med, de har ju oftast valt själva.

Resultatet är att man omges av kreativa och inspirerande människor som älskar det de gör, som pratar entusiastiskt om sitt jobb och som gör allt för att bli ännu bättre. De får helt enkelt ta ansvar för sin egen kunskapsutveckling, framsteg och förtjänst. Att omge sig med sådana människor är otroligt motiverande, speciellt om man är van vid kollegor som går till jobbet bara för att det är ett jobb.

Det är inte dyrt

Tror du att det är dyrt att hyra en flexibel arbetsplats? Priserna varierar naturligtvis beroende av destination, men på de allra flesta platser är det väldigt förmånligt, speciellt med tanke på vad man får tillbaka. Du spenderar förmodligen mer pengar om du ska sitta på ett café och behöver köpa något varannan timme. Vi har förmånliga paket som inkluderar flyg, hotell av önskad standard och medlemskap på ett bra coworking-kontor. 

Gjorde detta dig nyfiken på att ta med ditt jobb ut i världen? Kontakta oss idag för en trevlig pratstund. Kontakt oss gärna för en trevlig pratstund i dag.

Fler blogginlägg

Dubai
Vi har testat ett urval av coworking-kontor i Dubai. Dessa finns utspridda över hela staden, från Al Karama i Bur Dubai och helt till Dubai Marina söder om Palm Jumeirah.
Workation.
Många frågar oss om hur man klarar att hålla fokus så att man är lika produktiv som hemma. Med lite självdisciplin och en bra plan så är det faktiskt inte så svårt som många tror.

Kontakta oss för att planera din nästa workation.