Foto: Mistervlad - stock.adobe.com

Workation i Budapest

Ungern

Året runt

14 - 180 dagar

Från 13 800 per person

Karta Budapest

Den ungerska huvudstaden Budapest har ca 1,7 miljoner invånare och delas i två av floden Donau. Detta är en stad som är rik på både nutida och äldre historia. Romarna intog den keltiska bosättningen som låg där sedan tidigare och etablerade provinshuvudstaden för nästan 2000 år sedan. Sedan dess har staden erövrats av bland annat mongoler och det osmanska imperiet, innan nazi-Tyskland och Sovjetunionen satte sina tydliga spår under och efter andra världskriget.

Även om krig och revolutioner genom tiderna har ödelagt många av de historiska byggnaderna, så finns det fortsatt rikligt med storslagna byggnader, arkitektur och monument  från medeltiden. Sedan järnridån mellan öst och väst i Europa föll 1989 har Ungern varit en demokrati och ett alltmer populärt turistmål. Landet blev medlem i EU 2004. 

Staden drar till sig ett stort spektra av turister och besökare, från de kultur- och historieintresserade till ”millennials” och ”generation Z” som vill uppleva det livliga och rika nattlivet. Inte minst har Budapest blivit en samlingspunkt för digitala nomader som njuter av blandningen mellan business & pleasure under vistelsen.

Klimatet är behagligt med varma somrar och en mild höst och vår. Mitt i vintern kan temperaturen sjunka under fryspunkten när luftmassor från Ryssland rör sig i östlig riktning. Prisnivån är bland de lägsta i Centraleuropa. 

Rekommenderad coworking i Budapest

Kaptár Coworking Space är ett av de första coworking-kontoren i Budapest och de har ett välförtjänt rykte som ett av de allra bästa bland många alternativ i centrum. Lokalerna har ett välutrustat kök och gemensamma  utrymmen där man kan äta lunch med andra som använder detta kontor. 

När arbetsdagen går mot sitt slut på kvällen kan du anmäla dig till gemensamma aktiviteter som kan vara allt från att ta en drink tillsammans i grannskapet, till utflykter ut ur staden av en mer sportslig karaktär.

Kaptár Coworking Space.
Kaptár Coworking Space.

Rekommenderat hotell i Budpest

Hilton Garden Inn är ett 4-stjärnigt hotell som ligger i hjärtat av Budapest med restauranger, offentliga transporter och stadsparker i omedelbar närhet. Rummen är ljusa, trevliga och hotellet har faciliteter som egen restaurang, frukostbuffé, träningscenter, takterrass, mötesrum och dygnsöppet business center. Coworking-kontoret KAPTÁR ligger i samma kvarter endast några hundra meter bort.

Prisexempel till Budapest

Prisexempel för två veckors workation inklusive flyg, övernattning på 4-stjärnigt hotell och medlemskap på ett coworking-kontor. 

Twin/dubbelrum:
Från 13 800 kr per person.

Enkelrum:
Från 23 100 kr per person.

Priset inkluderar:

  • Flyg Stockholm – Budapest t/r i ekonomiklass
  • 14 nätter i standardrum på Hilton Garden Inn Budapest (4*) inkl. frukost.
  • 14 dagars medlemskap på ett coworking-kontor.
  • Privat transfer flygplats – hotell t/r

Obs! Förslaget är endast ett prisexempel.

Kontakta oss för att diskutera vad du önskar, både vad gäller hotellstandard och reslängd, så att vi kan ta fram ett förslag som passar just dig och din budget. Kom ihåg att du kan kombinera jobb och semester, t ex. jobba de två första veckorna och ha semester den sista.

Få en offert på en workation

Sänd oss dina önskemål. Vi kontaktar dig sedan för att planera din nästa workation.

Få et tilbud

Genom att skicka in detta formulär godkänner du våran personuppgiftspolicy.

Flera workations

Kontakta oss för att planera din nästa workation.