Foto: Mapics - stock.adobe.com

Workation i Lissabon

Portugal

Året runt

7 - 180+ dagar

Från 16 500 per person

Karta Lissabon

Lissabon har blivit en mycket populär destination bland workationers och digitala nomader från hela världen, och inte utan anledning. Först och främst så fungerar infrastrukturen som den ska. Bredband är snabba och coworking-kontoren är bra utrustade.

Men nästan lika viktig är den miljö som har utvecklats bland workationers. Lissabon är känd för sin sammanhållning mellan dessa och man har arrangemang där man träffas för att nätverka, umgås, äta eller bara ta en drink tillsammans.

Och så är det livsstilen! Staden är en av de mest charmerande och människovänliga storstäderna i Europa med sina asfalterade, trånga gator, små vattenhål och familjedrivna restauranger.

Prisnivån är låg i Lissabon om man sammanliknar det med vad vi är vana med här hemma. 

Bästa tiden att vara här är på våren och hösten, när klimatet är behagligt och det inte är så många turister i staden. 

Lisboa.
Färgrika byggnader i Alfama distriktet i Lissabon.
Foto: SeanPavonePhoto – stock.adobe.com

Så vad gör man när man inte jobbar? 

Umgås med andra workationers och digitala nomader på mysiga caféer och barer är en av favoritaktiviteterna hos många. Och så måste man se de historiska byggnaderna som lokalbefolkningen är så stolta över. 

Under helgerna kan man resa ut till kusten för att surfa, bada och sola. Det tar under två timmar att komma dit. Eller så åker man ut till skogen som ligger i utkanten av staden och vandrar på stigarna där. 

Tips: Har du tid för lite semester efter workation perioden så fundera på en tur till fantastiska Porto eller vackra Madeira. Båda platserna passa ypperligt oavsett om du reser själv eller med en partner, familj eller vänner och kollegor. Vi kan hjälpa dig med att arrangera det hela.

Rekommenderad coworking i Lissabon

I en miljonstad som Lissabon är naturligtvis valmöjligheterna många för workationers. De alla flesta coworking-kontor ligger i området runt stadsdelen Bairro Alto, precis vid färjeterminalen och tågstationen. Outsite Cowork Cafe kan tryggt rekommenderas. Kontoret har en kafeteria med egen barista, smårätter, färsk frukt och grönt som bidrar till toppbetyg i recensionerna. Kontorsplats kan hyras per dag, vecka eller månad.

Rekommenderat hotell i Lissabon

Altis Grand Hotel ligger centralt i den portugisiska huvudstaden, endast 100 meter från botaniska trädgården. Hotellet har fem stjärnor och två välrenommerade restauranger, inte att förglömma en rooftop bar med fantastisk utsikt. Från hotellet till Outside Cowork går det offentlig transport, men det är inte mer än två kilometer att gå. Och det är bara ett av många alternativ i närområdet.

Prisexempel till Lissabon

Prisexempel för två veckors workation inklusive flyg, övernattning på 5-stjärnors hotell och medlemskap på ett coworking-kontor. 

Twin/dubbelrum:
Från 16 500 kr per person.

Enkelrum:
Från 28 500 kr per person.

Priset inkluderar:

  • Flyg Stockholm – Lissabon  t/r i ekonomiklass
  • 14 nätter i superior room på Altid Grand Hotel (5*) inkl. frukost.
  • 14 dagars medlemskap på ett coworking-kontor.
  • Transfer flygplats – hotell t/r i privat bil

Obs! Förslaget är endast ett prisexempel.

Kontakta oss för att diskutera vad du önskar, både vad gäller hotellstandard och reslängd, så att vi kan ta fram ett förslag som passar just dig och din budget. Kom ihåg att du kan kombinera jobb och semester, t ex. jobba de två första veckorna och ha semester den sista.

Få en offert på en workation

Sänd oss dina önskemål. Vi kontaktar dig sedan för att planera din nästa workation.

Få et tilbud

Genom att skicka in detta formulär godkänner du våran personuppgiftspolicy.

Flera workations

Kontakta oss för att planera din nästa workation.