Foto: JFL Photography - stock.adobe.com

Workation på Teneriffa

Spanien

Året runt

14 - 180 dagar

Från 17 900 per person

Karta Teneriffa

Teneriffa är den största av öarna som utgör Kanarieöarna, både till yta och befolkning. Även om ön är ett favoritresmål för både charterturister och nordeuropéer som vill åka söderut under vinterhalvåret, har den både en historia och en lokal identitet som skiljer sig från resten av ögruppen. Det är något äkta och autentiskt som fanns där före massturismens tid, i kontrast till de semesterbyar som har uppstått till följd av turistströmmen.

Teneriffa är i allmänhet ett mer sofistikerat resmål än grannöarna. Under 2015 fick restauranger på ön totalt hela fem Michelin-stjärnor, jämfört med noll på resten av Kanarieöarna. Avstånden är korta, infrastrukturen bra och prisnivån som i övriga Spanien.

Puerto de la Cruz en trevlig stad med cirka 30 000 invånare på Teneriffas norra kust. I söder gränsar staden till den frodiga Orotavadalen. I början av 1800-talet blev staden en populär vistelseort för högt uppsatta intellektuella från Europa, som lämnat efter sig ett akademiskt arv och tradition i den lilla staden. 

Puerto de la Cruz.
Utsikt mot vulkanen Teide från Puerto de la Cruz.
Foto: neirfy – stock.adobe.com

Totalt finns det knappt en miljon fast boende på Teneriffa, varav 260 000 i provinshuvudstaden Santa Cruz. Den ligger en halvtimmes bilresa från Puerto de la Cruz. Landskapet har bildats av vulkaner, där den högsta toppen reser sig hela 3808 meter över havet, betydligt högre än Kebnekaise. 

Flygresan är bara ett par timmar längre än till de vanliga semesterdestinationerna på fastlandet. Å andra sidan är klimatet behagligt året runt, med något som påminner om en (bra) svensk sommar vintertid, och de är skonade från de värsta värmeböljorna på sommaren.

Rekommenderad coworking på Teneriffa

Coworking in the Sun ligger i utkanten av staden vid sidan av den botaniska trädgården. Kontoret har alla faciliteter som behövs för en digital arbetsvardag.  Du kan reservera ett ljudisolerat rum för Teams och Zoom möten, och få IT-support när det behövs. Stället har egen kafeteria, luftkonditionering och givetvis ett snabbt och stabilt internet.

Varje dag anordnas en aktivitet så att man kan lära känna de andra digitala nomader i Puerto de la Cruz lite bättre. Allt från välkomstfrukost och promenad i botaniska trädgården till yoga, sandvolleyball och surfing. Om du är på Teneriffa för att lära dig språk, så finns också en språkskola i anslutning till coworking-kontoret.

Rekommenderat hotell på Teneriffa

Hotel Vallemar är ett 4-stjärnigt hotell med ett 5-stjärnigt läge och utsikt. Inom några hundra meter ligger både stranden och strandpromenaden med restauranger och uteliv. Hotellets pool ligger på en stor terrass med utsikt över Medelhavet. Rummen har luftkonditionering, TV, gratis wifi och kan bokas med balkong och havsutsikt. Coworking in the Sun ligger 1,5 kilometer bort, en promenad på mindre än 20 minuter eller några minuter på cykel.

Prisexempel till Teneriffa

Prisexempel för två veckors workation inklusive flyg, övernattning på 4-stjärnigt hotell och medlemskap på ett coworking-kontor.

Twin/dubbelrum:
Från 17 900 kr per person.

Enkelrum:
Från 23 500 kr per person.

Priset inkluderar:

  • Flyg Stockholm – Teneriffa t/r i ekonomiklass
  • 14 nätter i Standard Room på Hotel Vallemar (4*) inkl. frukost.
  • 14 dagars medlemskap på ett coworking-kontor.
  • Privat transfer flygplats – hotell t/r

Obs! Förslaget är endast ett prisexempel.

Kontakta oss för att diskutera vad du önskar, både vad gäller hotellstandard och reslängd, så att vi kan ta fram ett förslag som passar just dig och din budget. Kom ihåg att du kan kombinera jobb och semester, t ex. jobba de två första veckorna och ha semester den sista.

Få en offert på en workation

Sänd oss dina önskemål. Vi kontaktar dig sedan för att planera din nästa workation.

Få et tilbud

Genom att skicka in detta formulär godkänner du våran personuppgiftspolicy.

Flera workations

Kontakta oss för att planera din nästa workation.