FAQ

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna vi får om workations. Hittar du inte svaret på din fråga är du alltid välkommen att kontakta oss.

Finns det visum för digitala nomader/workationers?

Vissa länder har infört visum för de som reser och jobbar digitalt, men dessa länder är fortfarande få. De flesta länder har inte anpassade visumregler för denna typ av resor och det vanligaste är att man reser på ett turistvisum och inte nämner att man tänker att jobba. Vi ger dig råd om vilken typ av visum vi rekommenderar, men det är alltid ditt eget ansvar att sätta dig in i visumreglerna och att följa dessa.

Hur länge kan jag vara borta?

Du väljer själv hur länge du vill vara borta, så länge du följer lokala visumregler. Obs! att det finns regler i Sverige för hur länge du får vistas utanför landet under ett år utan att det  får konsekvenser för sociala avgifter och skatter.

Kan jag åka på en workation och ha med mig någon som endast vill ha semester?

Absolut, det ordnar vi. Kontakta oss för mer information.

Kan jag ta med familjen på en workation?

Familjen är inget hinder för en workation, tvärt emot! Ni kommer troligen att tillbringa mycket mer tid tillsammans på en workation än det ni gör hemma. Kontakta oss för en prisoffert.

Kan ni arrangera aktiviteter på fritiden?

Vi har ett stort utbud av aktiviteter och dagsutflykter du kan ta del av på fritiden. Kontakta oss för att få information om vilka möjligheter som finns på din destination.

Om jag inte tycker om coworking-kontoret, hjälper ni då mig att hitta ett nytt?

Vi hjälper dig att hitta ett nytt coworking-kontor om du inte tycker om det. Det enda vi måste reservera oss för att förskottsbetalningar inte alltid är återbetalningsbara, så det är upp till varje coworking-kontor om de återbetalar det du eventuellt har betalt i förskott.

Får jag pengarna tillbaka om coworking-kontoret har ett strömavbrott eller internet är nere?

Vanligtvis kan man inte förvänta sig att få någon form av återbetalning om strömmen går eller internetanslutningen går ner. Lyckligtvis händer detta inte särskilt ofta. Det är större risk för strömavbrott och internetstörningar om du vistas på öar eller i länder som har utmaningar med infrastrukturen. 

Vi rekommenderar att man skaffar ett lokalt SIM-kort med tillräckligt med data om du behöver arbeta även efter att du lämnat kontoret eller vill ha en back-up vid extra viktiga kundmöten. Det här är en god idé oavsett var i världen du jobbar.

Kan ni hjälpa till med att skaffa ett jobb i utlandet?

En workation innebär att du tar med dig jobbet du redan har här hemma ut i världen. Vi hjälper dessvärre inte till med att förmedla jobb.

Kontakta oss för att planera din nästa workation.