Foto: Patryk Kosmider - stock.adobe.com

Workation i Playa del Carmen

Mexico

Året runt

14 - 180 dagar

Från 18 500 per person

Karta Playa del Carmen

Playa del Carmen ligger på Mexicos östkust. Närmare bestämt längst ut på Yucatán-halvön, fem mil söder om mer kända Cancun. 

Denna idylliska och trevliga semesterort har i flera år varit en samlingsplats för digitala nomader från hela världen. Redan innan du reser kan du börja nätverka genom Facebook-grupper för besökare på workation. 

Den trevliga gågatan Quinta Avenida sträcker sig flera kilometer parallellt med strandlinjen och anses vara pulsådern för en myllrande folkmassa och ett stort utbud av restauranger och trottoarkaféer. Atmosfären är avslappnad och inkluderande. 

Själva staden har en prägel av de många besökarna och bjuder alltså inte på någon autentisk mexikansk vardag. Men man behöver inte resa långt för att uppleva just det, inte heller om det är regnskog, ruiner från Mayariket eller dykning på korallrev som lockar mest på fritiden. Möjligheterna är många och avstånden tillräckligt korta för att man hinner mycket på en dagsutflykt.

Playa del Carmen.
Stranden i Playa del Carmen.
Foto: elvirkin – stock.adobe.com

Klimatmässigt är den allra bästa perioden december till april. Maj till augusti är också en bra tid att tillbringa i Playa del Carmen, men temperaturen och luftfuktigheten är högre än på vintern och tidigt på våren. September till november är regnperiod. Prisnivån i Mexico är i grunden låg, men något högre där det är många turister och besökare. Det är låg brottslighet i Playa del Carmen och den begränsar sig normalt sett till försök till bedrägeri och fickstölder.

Rekommenderad coworking i Playa del Carmen

Nest Coworking ligger centralt i närheten av gågatan och stranden. Gemensamma ytor och sociala evenemang gör det lätt att komma in i miljön och lära känna ”kollegorna”. Kaffe, te och kakor ingår i priset. Kontoret har en snabb och stabil internetuppkoppling, luftkonditionering, cykelparkering och en egen zon med hammockar för den som vill koppla av eller ta en liten siesta under arbetsdagen.

Rekommenderat hotell i Playa del Carmen

Tukan Hotel & Beach Club ligger som namnet antyder precis vid stranden och dessutom finns det bra gemensamma utrymmen på själva hotellet med planteringar, solstolar och pool. Dessutom finns gym, spa, restaurang/bar och gratis wifi. Nest Coworking ligger i grannkvarteret mindre än 200 meter från hotellet.

Prisexempel till Playa del Carmen

Prisexempel för två veckors workation inklusive flyg, övernattning på 3-stjärnigt hotell och medlemskap på ett coworking-kontor.

Twin/dubbelrum:
Från 18 500 kr per person.

Enkelrum:
Från 23 900 kr per person.

Priset inkluderar:

  • Flyg Stockholm – Cancun t/r i ekonomiklass
  • 14 nätter i Deluxe Room på Tukan Hotel & Beach Club (3*) inkl. frukost.
  • 14 dagars medlemskap på ett coworking-kontor.
  • Privat transfer flygplats – hotell t/r

Vill du bara ha semester? Läs om Unico Hotel Riviera Maya på privatetravellab.se.

Obs! Förslaget är endast ett prisexempel.

Kontakta oss för att diskutera vad du önskar, både vad gäller hotellstandard och reslängd, så att vi kan ta fram ett förslag som passar just dig och din budget. Kom ihåg att du kan kombinera jobb och semester, t ex. jobba de två första veckorna och ha semester den sista.

Få en offert på en workation

Sänd oss dina önskemål. Vi kontaktar dig sedan för att planera din nästa workation.

Få et tilbud

Genom att skicka in detta formulär godkänner du våran personuppgiftspolicy.

Flera workations

Kontakta oss för att planera din nästa workation.