Foto: Tourism and Events Queensland

Workation i Brisbane

Australien

Året runt

14 - 90 dagar

Från 29 600 per person

Karta Brisbane

Brisbane, ofta kallad “Brizzie”, är den största staden i delstaten Queensland, som utgör den nordöstra delen av Australien. Stadens centrum kretsar runt Brisbane River och här finns barer, caféer, restauranger och idylliska grönområden. 

Med över två miljoner invånare och skyskrapor i centrum kan en skylinebild av Brisbane påminna om New York. Och även om byggnaderna är höga och gatorna ibland smala, så är det aldrig långt till närmaste park eller grönområden längs med flodstranden. Staden är känd för sin avslappade atmosfär och härliga subtropiska klimat. Mitt i centrum ligger South Bank, där det finns en konstgjord sandstrand, vattenpark och trevliga parkområden. Det finns utmärkta shoppingmöjligheter både i de många galleriorna och gatumarknaderna. 

Brisbane.
Besök den konstgjorda sandstranden i South Bank.
Foto: Tourism and Events Queensland

En kort tågresa söderut från Brisbane ligger Gold Coast med sina ikoniska stränder och stadsdelen Surfers  Paradise. Knappt två timmars bilresa norrut och du når Sunshine Coast och ön K’Gari (fd. Fraser Island), en förtrollande vacker plats du sent kommer att glömma. Det senare kan definitivt också sägas om Stora Barriärrevet. För att dyka och snorkla på revet är du vanligtvis baserad i staden Cairns, som ligger två timmar med flyg norrut från Brisbane. 

Klimatet är som sagt subtropiskt, men utan att det blir för varmt under sommarsäsongen från oktober till april. Den kallaste månaden är juni med en dagstemperatur på runt 20 grader.

Rekommenderad coworking i Brisbane

Wotso Fortitude Valley har ljusa och luftiga lokaler som är öppna dygnet runt måndag till söndag. Förutom alla faciliteter man kan förvänta sig, är det möjligt att hyra en egen studio för produktion av ljud och bild. Hyresgästerna får tillgång till kök och trevliga gemensamma utrymmen. Varje månad arrangeras olika sociala arrangemang där man kan umgås och bygga nätverk.

Rekommenderat hotell i Brisbane

Meriton Suites är ett elegant hotell med hög standard längs flodstranden i centrala Brisbane. Högt ligger också själva hotellbyggnaden, som erbjuder en spektakulär utsikt över staden. Restauranger och shopping i omedelbar närhet. Hotellet har pool, gym och spa. Det tar ca en kvart att gå till Fortitude Valley, alternativt mindre än tio minuter med kollektivtrafik.

Prisexempel till Brisbane

Prisexempel för två veckors workation inklusive flyg, övernattning på 5-stjärnigt hotell och medlemskap på ett coworking-kontor.

Twin/dubbelrum:
Från 29 600 kr per person.

Enkelrum:
Från 38 800 kr per person.

Priset inkluderar:

  • Flyg Stockholm – Brisbane t/r i ekonomiklass
  • 14 nätter i Suite på Meriton Suites Adelaide Street (5*) inkl. frukost.
  • 14 dagars medlemskap på ett coworking-kontor.
  • Privat Transfer flygplats – hotell t/r

Obs! Förslaget är endast ett prisexempel.

Kontakta oss för att diskutera vad du önskar, både vad gäller hotellstandard och reslängd, så att vi kan ta fram ett förslag som passar just dig och din budget. Kom ihåg att du kan kombinera jobb och semester, t ex. jobba de två första veckorna och ha semester den sista.

Få en offert på en workation

Sänd oss dina önskemål. Vi kontaktar dig sedan för att planera din nästa workation.

Få et tilbud

Genom att skicka in detta formulär godkänner du våran personuppgiftspolicy.

Flera workations

Kontakta oss för att planera din nästa workation.