Foto: Emily Godfrey

Workation i Melbourne

Australien

Året runt

14 - 90 dagar

Från 34 400 per person

Karta Melbourne

Melbourne ligger på Australiens sydkust och har nästan lika stor befolkningsmängd som Sydney med drygt 5 miljoner. Det är en stad med mycket energi, men utan att den informella och avslappnande stämningen tappas bort. Här kan du växla mellan att vara en jetsetter och en livsnjutare utan att sticka ut. 

Staden grundades formellt 1835. Den stora naturliga hamnen där Yarra River mynnar ut  gjorde att detta var en perfekt plats för en stad, och på 1850- och 1860-talen upplevde man en enorm tillväxt i spåren av guldbrytningen i delstaten Victoria. 

Även om Sydney i dag är den mest kända staden i Australien, så står invånarna i Melbourne  – “the melburnians” – vid sitt ord när de säger sig vara kulturhuvudstaden. Det gäller också för matkultur. Melbourne är nämligen den storstad i världen med flest restauranger och caféer per capita.  

I Melbourne har det mesta sin egen festival, allt från mat, film, konst och musikfestivaler, till litteratur och konsthantverk. De många stora sportevenemangen lockar tiotusentals åskådare för att se på fotboll, rugby eller själva  Australian Open i tennis. 

Staden har en fascinerande blandning av modern och gammal arkitektur kombinerat med stora grönområden. Stadsdelen St Kilda ligger som en oas i storstaden med badstränder, golfbana, restauranger och botanisk trädgård. 

Melbourne.
St. Kilda Beach i Melbourne.
Foto: Josie Withers Photography

Men det är inte bara inom stadsgränsen som det finns mycket att se och uppleva. Inte långt utanför Melbourne finns några av Australiens mest ikoniska upplevelser. På bucketlistan bör det bl.a stå “The Penguin Parade” på Phillip Island och en roadtrip eller cykeltur på den berömda kustvägen Great Ocean Road, där det också finns  surfstränder i världsklass. I vinregionerna tar vingårdar emot gäster för rundvisning, vinprovning och en bättre måltid. 

Klimatet är tempererat med en medeltemperatur på 25 grader under dagtid mitt i sommaren (januari) och 14 grader som kallast (juli). Prisnivån i Australien är ungefär densamma som i Sverige.

Rekommenderad coworking i Melbourne

En metropol som Melbourne har gott om alternativa coworking-kontor. Stadens storlek gör att det är viktigt att ha en plan för var man vill bo, jobba och tillbringa sin fritid. Avstånden kan vara stora och rusningstrafiken hektiskt.  

The Hive driver coworking-kontor i många länder och garanterar professionalism och alla nödvändiga faciliteter. The Hive Collingwood har trevliga, öppna lokaler som har gott om dagsljus. Du kan välja mellan privat kontor, dedikerad plats eller använda lediga platser i ett öppet kontorslandskap. Det finns egen kaffebar med enkel servering.

The Cluster är ett av Melbournes äldsta coworking-kontor med start 2010. Lokalerna är inredda på ett stilfullt och kreativt sätt med gemensamma ytor som inbjuder till socialisering och nätverkande. Välj mellan kontorsplatser i öppet landskap eller privat slutet kontor. I medlemskapet ingår kaffe/te, tillgång till kök och upp till 15 minuters gratis IT-support.

Rekommenderade hotell i Melbourne

Melbourne Metropole Central är ett 4-stjärnigt hotellet som ligger i ett spännande område med två stora parker i omedelbar närhet. Hotellet erbjuder frukost (inte inkl.) och precis utanför dörren finns ett stort utbud av restauranger och caféer. Rummen har eget kök, TV, luftkonditionering och gratis wifi. Från hotellet till coworkingkontoret the Hive Collingwood är det endast drygt en kilometer. 

Rydges Melbourne ligger i teaterdistriktet i hjärtat av Melbourne, med stora och fina parker i omedelbar närhet. Takterrassen har utsikt och en uppvärmd pool. Externt gym i grannkvarteret. Hotellets italienska restaurang Locanda är välrenommerad. Från hotellet till kontorsgemenskapen The Cluster tar det cirka 20 minuter att gå, något kortare med offentlig transport.

Prisexempel till Melbourne

Prisexempel för två veckors workation inklusive flyg, övernattning på 4-stjärnigt hotell och medlemskap på ett coworking-kontor.

Paket 1

Twin/dubbelrum:
Från 34 400 kr per person.

Enkelrum:
Från 48 800 kr per person.

Priset inkluderar:

  • Flyg Stockholm – Melbourne t/r i ekonomiklass
  • 14 nätter i Junior Room på Melbourne Metropole Central (4*)
  • 14 dagars medlemskap på ett coworking-kontor.
  • Privat transfer flygplats – hotell t/r

Paket 2

Twin/dubbelrum:
Från 35 800 kr per person.

Enkelrum:
Från 51 800 kr per person.

Priset inkluderar:

  • Flyg Stockholm – Melbourne t/r i ekonomiklass
  • 14 nätter i  Standard Room på Rydges Melbourne (4*) inkl. frukost.
  • 14 dagars medlemskap på ett coworking-kontor.
  • Privat transfer flygplats – hotell t/r

Obs! Förslaget är endast ett prisexempel.

Kontakta oss för att diskutera vad du önskar, både vad gäller hotellstandard och reslängd, så att vi kan ta fram ett förslag som passar just dig och din budget. Kom ihåg att du kan kombinera jobb och semester, t ex. jobba de två första veckorna och ha semester den sista.

Få en offert på en workation

Sänd oss dina önskemål. Vi kontaktar dig sedan för att planera din nästa workation.

Få et tilbud

Genom att skicka in detta formulär godkänner du våran personuppgiftspolicy.

Flera workations

Kontakta oss för att planera din nästa workation.