Foto: Luis - stock.adobe.com

Workation i Buenos Aires

Argentina

Året runt

14 - 90 dagar

Från 24 800 per person

Karta Buenos Aires

Passion är kanske det ord som bäst beskriver Argentina och argentinarna. Oavsett om det är tango, politik eller «el superclásico» i fotboll mellan River Plate och Boca Juniors. Ingenting görs halvdant – här finns en kultur av passion och empati i allt du gör. Vad du än jobbar med så hittar du inspiration och nya impulser med en workation i denna förtrollande stad.

Buenos Aires har cirka tre miljoner invånare i de centrala stadsdelarna och över 15 miljoner om man räknar hela regionen.  

Argentinas moderna historia började när européer upptäckte kontinenten. Och även om både revolutioner och militärkupper har satt sin prägel på den nutida historien, så har frånvaron av krig gjort att arkitektur och monument från de senaste århundradena är intakta. Breda gator och öppna ytor i centrala Buenos Aires skapar en annan atmosfär än i mer moderna metropoler, där byggnaderna är höga och står tätt.

Buenos Aires.
Plaza de Mayo i Buenos Aires.
Foto: Aleksandar Todorovic – stock.adobe.com

Staden har en bättre levnadsstandard och en högre utbildningsnivå än Sydamerika i allmänhet. Man kan säga att den argentinska huvudstaden påminner mer om Sydeuropa än om Sydamerika, vad gäller infrastruktur, kollektivtrafik, kriminalitet etc. Prisnivån är också något högre, men fortfarande låg jämfört med Europa. 

Kontrasterna mellan de olika stadsdelarna är fascinerande. Från La Plata i norr där man hittar den övre medelklassen, till Boca i söder med sina slitna men charmerande byggnader i regnbågens alla färger om vartannat. Och däremellan bland annat Recoleta som är ett centrum för konst och kultur, och Palermo där du hittar de mest trendiga butikerna och ett pulserande nattliv. Efter vistelsen i Buenos Aires ska det mycket till för att man inte ska längta tillbaka!

Rekommenderad coworking i Buenos Aires

Manawa Coworking har alla faciliteter man kan förvänta sig och mycket mer. Lokalerna är moderna och färgglatt inredda. Arbetar du med ljud och /eller bilder kan du hyra en lämplig studio på timbasis. Trevliga gemensamma ytor och sociala tillställningar gör det enkelt att lära känna människor. 

Utanför kontoret finns det restauranger och caféer, men lokalen har även eget kök till sitt förfogande. Dessutom finns duschmöjligheter och även ett separat vilorum om behovet av en liten siesta skulle uppstå under arbetsdagen.

Rekommenderat hotell i Buenos Aires

1828 Smart Hotel ligger centralt i Buenos Aires i området Palermo. De gemensamma utrymmena är smakfullt inredda i en stil som får en att tänka på hur adeln levde för 100 år sedan eller mer. SPA-avdelningen är en av de saker som lyfts fram i användarrecensioner, det samma gäller takterrassen med pool. Från hotellet till Manawa Coworking tar det endast några minuter att gå.

Prisexempel till Buenos Aires

Prisexempel för två veckors workation inklusive flyg, övernattning på 5-stjärnigt hotell och medlemskap på ett coworking-kontor.

Twin/dubbelrum:
Från 24 800 kr per person.

Enkelrum:
Från 38 800 kr per person.

Priset inkluderar:

  • Flyg Stockholm – Buenos Aires t/r i ekonomiklass
  • 14 nätter i Deluxe Room på 1828 Smart Hotel (5*) inkl. frukost.
  • 14 dagars medlemskap på ett coworking-kontor.
  • Transfer flygplats – hotell t/r i bil och båt

Vill du bara ha semester? Läs om Passionerade Argentina på privatetravellab.se.

Obs! Förslaget är endast ett prisexempel.

Kontakta oss för att diskutera vad du önskar, både vad gäller hotellstandard och reslängd, så att vi kan ta fram ett förslag som passar just dig och din budget. Kom ihåg att du kan kombinera jobb och semester, t ex. jobba de två första veckorna och ha semester den sista.

Få en offert på en workation

Sänd oss dina önskemål. Vi kontaktar dig sedan för att planera din nästa workation.

Få et tilbud

Genom att skicka in detta formulär godkänner du våran personuppgiftspolicy.

Flera workations

Kontakta oss för att planera din nästa workation.